Restauracja Hotelu* Gościniec Wyrwidąb znajduje się w budynku głównym hotelu z pięknymi widokami na las i stawy. Niezapomniane widoki są uzupełnieniem wspaniałej polskiej kuchni inspirowanej najlepszymi polskimi tradycjami w oparciu o najnowsze trendy światowej sztuki kulinarnej. Największymi specjalnościami Szefa kuchni są: Zupa cebulowa Polędwiczka wieprzowa z leśnymi grzybami podana na grzance Pstrąg po kumańsku w płatkach migdałowych Stek z polędwicy wołowej podany na chrupiących warzywach z sosem z czerwonego wina Serdecznie Państwa zapraszamy do kulinarnej wędrówki pełnej smaków, kolorów i zapachów wraz z Restauracją Hotelu* Gościniec Wyrwidąb

MENU
----------------------
Zupy:
- Rosół z makaronem własnej roboty
- Rosół z kołdunami
- Barszcz z pasztecikiem
- Barszcz z kołdunami
- Zupa cebulowa z grzanką czosnkową
- Żurek staropolski z jajkiem*
- Krem z borowików z ptysim groszkiem
*Do oznaczonych zup podajemy pieczywo
Specjalność Szefa kuchni:
- Schabowy staropolski z kapustą zasmażaną
- Polędwiczki wieprzowe z grzybami leśnymi na grzance
- Filet drobiowy z gorgonzolą i zielonym groszkiem z sosem carbonarra
- Pstrąg z grilla w aromacie masła czosnkowo-ziołowego
- Stek z polędwicy wołowej podany na chrupiących
W skład dań wchodzą (do wyboru):
- frytki
- ziemniaki z wody lub smażone
- krokiety ziemniaczane
- ryż
- warzywa gotowane lub saute
Dania z ryb/Owoce morza:
- Pstrąg z grilla w aromacie masła czosnkowo-ziołowego
- Karp saute
- Sandacz z grilla podany na warzywach z sosem cytrynowym
- Krewetki i krążki kalmara na pikantno w aromacie czosnku i wytrawnego wina podane na sałacie lodowej
W skład dań wchodzą (do wyboru):
- frytki
- ziemniaki z wody lub smażone
- krokiety ziemniaczane
- ryż
- warzywa gotowane lub saute
Potrawy z wołowiny:
- Stek z polędwicy wołowej podany na chrupiących warzywach z sosem z czerwonego wina
- Stek z polędwicy wołowej podany na warzywach saute z sosem bearnaise
- Grillowana polędwica wołowa podana na toście z dipem musztardowym
- Grillowana polędwica wołowa z grzybami leśnymi
W skład dań wchodzą (do wyboru):
- frytki
- ziemniaki z wody lub smażone
- krokiety ziemniaczane
- ryż
- warzywa gotowane lub saute
Potrawy z wieprzowiny:
- Grillowana polędwiczka wieprzowa z sosem z czerwonego wina
- Eskalopka wieprzowa podana na warzywach smażonych
- Polędwiczki wieprzowe podane na warzywach z grzybami leśnymi
- Kotlet schabowy staropolski z kapustą zasmażaną i ziemniakami
- Golonka po myśliwsku - kapusta zasmażana, ziemniaki, chrzan, musztarda
W skład dań wchodzą (do wyboru):
- frytki
- ziemniaki z wody lub smażone
- krokiety ziemniaczane
- ryż
- warzywa gotowane lub saute
Dania z drobiu:
- Grillowana pierś z kurczaka, w aromacie kremu balsamico
- Roladka drobiowa faszerowana szpinakiem podana na warzywach z sosem lazurowym
- Filet drobiowy z pomidorami, mozzarellą i świeżym pesto podany na warzywach
- Filet drobiowy z gorgonzolą i zielonym groszkiem z sosem carbonarra
- De volaille podany na smażonych warzywach
- Nuggetsy
W skład dań wchodzą (do wyboru):
- frytki
- ziemniaki z wody lub smażone
- krokiety ziemniaczane
- ryż
- warzywa gotowane lub saute