Home

Restauracja Hotelu* Gościniec Wyrwidąb znajduje się w budynku głównym hotelu z pięknymi widokami na las i stawy. Niezapomniane widoki są uzupełnieniem wspaniałej polskiej kuchni inspirowanej najlepszymi polskimi tradycjami w oparciu o najnowsze trendy światowej sztuki kulinarnej. Największymi specjalnościami Szefa kuchni są: Zupa cebulowa Polędwiczka wieprzowa z leśnymi grzybami podana na grzance Pstrąg po kumańsku w płatkach migdałowych Stek z polędwicy wołowej podany na chrupiących warzywach z sosem z czerwonego wina Serdecznie Państwa zapraszamy do kulinarnej wędrówki pełnej smaków, kolorów i zapachów wraz z Restauracją Hotelu* Gościniec Wyrwidąb



MENU

----------------------


Zupy:


  • Rosół z makaronem własnej roboty
  • Rosół z kołdunami
  • Barszcz z pasztecikiem
  • Barszcz z kołdunami
  • Zupa cebulowa z grzanką czosnkową
  • Żurek staropolski z jajkiem*
  • Krem z borowików z ptysim groszkiem

  • *Do oznaczonych zup podajemy pieczywo


Specjalność Szefa kuchni:


  • Schabowy staropolski z kapustą zasmażaną
  • Polędwiczki wieprzowe z grzybami leśnymi na grzance
  • Filet drobiowy z gorgonzolą i zielonym groszkiem z sosem carbonarra
  • Pstrąg z grilla w aromacie masła czosnkowo-ziołowego
  • Stek z polędwicy wołowej podany na chrupiących

W skład dań wchodzą (do wyboru):


  • frytki
  • ziemniaki z wody lub smażone
  • krokiety ziemniaczane
  • ryż
  • warzywa gotowane lub saute



Dania z ryb/Owoce morza:


  • Pstrąg z grilla w aromacie masła czosnkowo-ziołowego
  • Karp saute
  • Sandacz z grilla podany na warzywach z sosem cytrynowym
  • Krewetki i krążki kalmara na pikantno w aromacie czosnku i wytrawnego wina podane na sałacie lodowej

W skład dań wchodzą (do wyboru):


  • frytki
  • ziemniaki z wody lub smażone
  • krokiety ziemniaczane
  • ryż
  • warzywa gotowane lub saute



Potrawy z wołowiny:


  • Stek z polędwicy wołowej podany na chrupiących warzywach z sosem z czerwonego wina
  • Stek z polędwicy wołowej podany na warzywach saute z sosem bearnaise
  • Grillowana polędwica wołowa podana na toście z dipem musztardowym
  • Grillowana polędwica wołowa z grzybami leśnymi

W skład dań wchodzą (do wyboru):


  • frytki
  • ziemniaki z wody lub smażone
  • krokiety ziemniaczane
  • ryż
  • warzywa gotowane lub saute



Potrawy z wieprzowiny:


  • Grillowana polędwiczka wieprzowa z sosem z czerwonego wina
  • Eskalopka wieprzowa podana na warzywach smażonych
  • Polędwiczki wieprzowe podane na warzywach z grzybami leśnymi
  • Kotlet schabowy staropolski z kapustą zasmażaną i ziemniakami
  • Golonka po myśliwsku - kapusta zasmażana, ziemniaki, chrzan, musztarda

W skład dań wchodzą (do wyboru):


  • frytki
  • ziemniaki z wody lub smażone
  • krokiety ziemniaczane
  • ryż
  • warzywa gotowane lub saute



Dania z drobiu:


  • Grillowana pierś z kurczaka, w aromacie kremu balsamico
  • Roladka drobiowa faszerowana szpinakiem podana na warzywach z sosem lazurowym
  • Filet drobiowy z pomidorami, mozzarellą i świeżym pesto podany na warzywach
  • Filet drobiowy z gorgonzolą i zielonym groszkiem z sosem carbonarra
  • De volaille podany na smażonych warzywach
  • Nuggetsy

W skład dań wchodzą (do wyboru):


  • frytki
  • ziemniaki z wody lub smażone
  • krokiety ziemniaczane
  • ryż
  • warzywa gotowane lub saute